Klouzanda :) ... z masliakov
Suillus liquamine
Pred možnosťou upozorniť ostatných návštevníkov na fotografiu je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla. |
Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Čas a miesto:
06. 10. 2012, doma
Popis:
Recept na túto delikatesu z masliakov objavil Ľubo, a zrazu dostal na masliačiky veľkú chuť, tak sme v piatok vyrazili na Záhorie. Nenašli sme ich veľa, úvod výletu naznačoval, že nerastú vôbec. Ale osvedčené miesto nesklamalo, niečo sa našlo a tak som pridala do receptíku ešte aj suchohríby hnedé, však to nemôže uškodiť.
Výsledok spoločnej činnosti vidíte na fotografii. Škoda, že necítiť vôňu..
Pridávam aj recept z "Receptáře"9/2012 - Najlepší houbařské recepty". Preto aj názov jedla je v češtine.
Postup: Masliaky očistíme, a varíme v solenej vode pol hodinu. Medzitým si pripravíme odvar asi 0,4dcl z bobkového listu (treba ho dať viacej), nového korenia a čierneho korenia. Odvar necháme vychladnúť. Huby zlejeme. Do odvaru z korením pridáme primerane múky na zahustenie, pridáme povarené huby a krátko necháme prejsť varom, potom pridáme sladkú smotanu na varenie. Na záver krátko povaríme s kôprom a pridáme kúsok masla na zjemnenie. Hotovú klouzandu prelievame na nakrájané zemiaky, ktoré sme predtým uvarili v šupke, očistili a pokrájali. Pred podávaním "zakápneme" citronom alebo octom.
Dobrú chuť .
P.S: Správne pripravená klouzanda musí do taniera cestovať rozvážne.
Ďalšie informácie:
ID: 350546; Zverejnené: 06. 10. 2012
Zaradené:
Láska ide cez žalúdok... a huby tiež