zapekaná muchotrávka červenkastá
Pred možnosťou upozorniť ostatných návštevníkov na fotografiu je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla. |
Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Čas a miesto:
29. 06. 2010, Šaľa
Popis:
Na prípravu tohto delikátneho pokrmu potrebujeme:
mladé plodnice muchotrávky červenkastej asi pol kg, bylinkovú soľ, zmes sušenej zeleniny (korenina), čierne korenie, čili korenie, mletú červenú papriku, zemiaky, nastruhaný tvrdý syr, vajcia, šľahačku na varenie,trochu oleja.
Postup:
zapekaciu misu vymastíme olejom, umyté zemiaky narežeme na koliečka a posypeme soľou a koreninami vyššie uvedenými, do zapekacej misy naukladáme vrstvu zemiakov, pridáme huby pokrájané na štvrťky, koreniny ale len veľmi jemne /aj čili korenie!/, na huby pridáme nastruhaný syr a znovu pokračujeme vrstvou zemiakov, húb a syra, až kým sa nám ingrediencie neminú, skončíme vrstvou zemiakov.
Zapekaciu misu prikryjeme, zapekáme v rúre na pečenie pri teplote 200st.C asi 20 min.Medzitým si vyšlaháme vajíčka /3-4ks/ so šľahačkou na varenie, pridáme zmes sušenej zeleniny a prelejeme cez zapekanú zmes, pečieme dovtedy, až povrch zemiakov je zlatistý.
Pripravovať túto delikatesu odporúčam len s mladými plodnicami /poprípade aj s inými hríbovitými hubami/, ktoré sú ešte pevné a zatvorené.
Prajem dobrú chuť!
Nedotýkajte sa monitoru jazykom, jedlo je ešte horúce!
Ďalšie informácie:
ID: 210108; Zverejnené: 29. 06. 2010, Model:Canon PowerShot S5 IS; Clona:f/3.2; Čas:1/15s; Blesk:Nie; Ohnisková vzdialenosť:10400/1000mm
Zaradené:
Láska ide cez žalúdok... a huby tiež