Pilotova pochúťka
Pred možnosťou upozorniť ostatných návštevníkov na fotografiu je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla. |
Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Čas a miesto:
15. 09. 2010, Šaľa
Popis:
táto pochúťka vznikla dnes v mojej kuchyni prvýkrát, v den mojich narodenín
Tu je recept:
Ingrediencie: bravčové karé alebo iné mäso, vhodné na dusenie,
zmes čerstvých húb (dubáky, kuriatka, suchohríby, bedle), cibuľa, 1 strúčik cesnaku, tvrdý syr nakrájaný na plátky, Bambino syr, lyžica horčice, griľovacie korenie, soľ, mletá rasca, chili korenie, olej
Postup prípravy:
Čerstvé mäso nakrájame na pláty tak, aby sme v strede mohli vytvoriť priestrannú kapsu,jemne ho naklepeme, osolíme, natrieme korením na grilovanie a necháme asi hodinu odležať.
Očistené a umyté huby podusíme na cibuľke,pridáme soľ a rascu, aby sa chuť húb zvýraznila.
Takto pripravenú zmes použijeme ako plnku do mäsa. Časť plnky necháme do omáčky. Uzatvoríme mäso, aby sa plnka nevyliala von, v tom pomôže tvrdý syr nakrájaný na plátky, ktorý vložíme do mäsovej kapsy. Môžeme použiť aj šparátka, ktoré pred servírovaním jedla z mäsa vyberieme. Mäso môžeme plniť aj ako závitky.
Takto pripravené mäsové kapsy prudko opečieme na oleji v kvalitnej panvici. Osobne používam dostatočne veľku a liatinovú. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, malý strúčik cesnaku a zostatok hubovej zmesi. Podlejeme trochou vody a mäso necháme v nej dusiť. Podľa potreby dosolíme, kto má rád pikantné, pridá máličko chilli korenia.
Tesne pred dovarením zahustíme jemnú omáčku pridaním 1 lyžice plnotučnej horčice a polovicu Bambino syr v črievku. Necháme prejsť varom.
Podávame s ryžou.
Dobrú chuť, priatelia.
Ďalšie informácie:
ID: 232174; Zverejnené: 15. 09. 2010, Model:Canon PowerShot S5 IS; Clona:f/2.7; Čas:1/30s; Blesk:Nie; Ohnisková vzdialenosť:6000/1000mm
Zaradené:
Láska ide cez žalúdok... a huby tiež