Cigánska na dubákoch
Pred možnosťou upozorniť ostatných návštevníkov na fotografiu je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla. |
Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Čas a miesto:
05. 09. 2010, Šaľa
Popis:
Ingrediencie:
krkovička, horčica, soľ, čierne korenie, grilovacie korenie, mletá rasca, trošku oleja, hríby si 6-7 kusov stredne veľkých, odporúčam dubáky.
Postup: bravčové mäso, najlepšie krkovičku pripravíme ako klasickú cigánsku, kto si to nepamätá takto: mäso vykostíme, nakrájame na pláty hrubé najviac 1,5cm naklepeme,z jednej strany osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme máličko grilovacieho korenia a povrch mäsového plátu natrieme obyčajnou horčicou. Nepoužívam olej, krkovička má v sebe tuku dosť.
Takto pripravené mäso ukladáme na seba, vždy natretou vrstvou nahor (tým sa natrie aj nenatretá spodná strana mäsa a ušetríme si čas, aj ingrediencie). Necháme odležať v chladničke, najlepšie cez noc.
Vyrazíme do lesa za hubami. Keď sa zadarí,ako včera mne nájsť krásne zdravé dubáčiky, tie po očistení umyjeme, nakrájame na pláty hrubé asi 4-5mm. Vyberieme odležané mäso z chladničky a prudko ho opečieme na panvici (ak je liatinová ako tá moja postačí pridať lyžicu oleja). Keď mäso krásne zrumenie, pridáme nakrájané hríby a máličko rasce. Tá zvýrazní chuť dubákov. Dusíme pod pokrievkou ešte chvíľu. Nepodlievame!
Pre zdraví pomer živín podávame toto výborné jedlo so zeleninovým šalátom. Základ tvorí môj obľúbený ľadový šalát, ostatné podľa chuti a fantázie.
(pošepkám: vynikajúci je ak do neho pridáte aj pár bobúľ hrozna. Nemusí všetko skončiť v burčiaku.)
Dobrú chuť!
Ďalšie informácie:
ID: 228479; Zverejnené: 06. 09. 2010, Model:Canon PowerShot S5 IS; Clona:f/2.7; Čas:1/20s; Blesk:Nie; Ohnisková vzdialenosť:6000/1000mm
Zaradené:
Láska ide cez žalúdok... a huby tiež