Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb a lesných plodov »

Recepty - Podpňovky

Zopár nápadov na prípravu jedál z nazbieraných húb. Ak máte svoj obľúbený recept na prípravu húb a chcete sa oň podeliť s ostatnými, prosím zašlite nám Váš recept.


Recepty

Podpňovky so šťuchanými zemiakmi

4 porcie - 1 kg zemiakov , 200-300 gr Michaliek , cibuľa , br. masť alebo olej , soľ , drvená rasca , mleté korenie 4-farieb

Hromadzinka - podpňovková polievka

1x stredná cibuľa
Podpňovky (michalky, václavky, hromadzinky) - 300g
2 stredne veľké zemiaky
4 PL oleja
Hrsť krúpov
Mletá červená paprika
Soľ
Čierne korenie
Zelerová vňať

Pomazánka z podpňoviek

2kg podpňoviek
1/2kg cibule
3/4kg kápie
2 malé kečupy
cesnak
feferóny, olej
soľ a rôzne korenie podľa chuti

Omáčka z podpňoviek

podpňovky, cibuľa, olej, smotana, múka, soľ, korenie (ja dávam - bobkový list, nové korenie, čierne korenie, hubová vegeta)

Fašírka z podpňoviek

asi 1/5 kg podpňoviek, rožky, alebo strúhanka, cesnak, cibuľa, 2 vajcia, mleté korenie, soľ, olej, rasca, majoránka.

Podpňovky v sladkokyslej kapuste

Huby a biela kapusta, množstvo podľa vlastného úváženia, Deko, Zelko, alebo iný nakladač, cca 300g cukru na 1 sačok a ocot podľa receptu na sáčku

PODPINKY s feferónkou

Podpinky, Deko + ocot, cibuľa, feferóny (môžu byť aj nakladané)

Hubové knedle s cibuľkou

podňovky (václavky), olej, zemiakové cesto na knedle, soľ, cibula, slanina

Podpňovky na oleji

Klobúky podpňoviek (ploché), razca, olej, soľ