Recepty - Podpňovky
Zopár nápadov na prípravu jedál z nazbieraných húb. Ak máte svoj obľúbený recept na prípravu húb a chcete sa oň podeliť s ostatnými, prosím zašlite nám Váš recept.
Recepty
Podpňovky so šťuchanými zemiakmi
4 porcie - 1 kg zemiakov , 200-300 gr Michaliek , cibuľa , br. masť alebo olej , soľ , drvená rasca , mleté korenie 4-farieb
Hromadzinka - podpňovková polievka
1x stredná cibuľa
Podpňovky (michalky, václavky, hromadzinky) - 300g
2 stredne veľké zemiaky
4 PL oleja
Hrsť krúpov
Mletá červená paprika
Soľ
Čierne korenie
Zelerová vňať
Pomazánka z podpňoviek
2kg podpňoviek
1/2kg cibule
3/4kg kápie
2 malé kečupy
cesnak
feferóny, olej
soľ a rôzne korenie podľa chuti
Omáčka z podpňoviek
podpňovky, cibuľa, olej, smotana, múka, soľ, korenie (ja dávam - bobkový list, nové korenie, čierne korenie, hubová vegeta)
Fašírka z podpňoviek
asi 1/5 kg podpňoviek, rožky, alebo strúhanka, cesnak, cibuľa, 2 vajcia, mleté korenie, soľ, olej, rasca, majoránka.
Podpňovky v sladkokyslej kapuste
Huby a biela kapusta, množstvo podľa vlastného úváženia, Deko, Zelko, alebo iný nakladač, cca 300g cukru na 1 sačok a ocot podľa receptu na sáčku
PODPINKY s feferónkou
Podpinky, Deko + ocot, cibuľa, feferóny (môžu byť aj nakladané)
Hubové knedle s cibuľkou
podňovky (václavky), olej, zemiakové cesto na knedle, soľ, cibula, slanina
Podpňovky na oleji
Klobúky podpňoviek (ploché), razca, olej, soľ