Pripravím si 3 hrnce (nálev, obvarenie podpiniek, zavarenie pohárov), cedník, misku na zmiešanie podpiniek s cibuľou, zaváraninové poháre.
Ingrediencie: Podpinky, Deko + ocot, cibuľa, feferóny (môžu byť aj nakladané)
Popis prípravy: Podľa návodu na Deku uvarím nálev. Väčší hrniec napustím do polovice vodou, dám zovrieť a postupne čistím a prihadzujem podpinky, kým nie je hrniec plný. Nechám ich prejsť varom. Prevarené podpinky scedím.
Medzitým som si nakrájal cibuľu na pásiky, teraz ju pridám k scedeným podpinkám (pomer asi 3:1, kto má ako rád) a premiešam. Túto zmes nakladám do pohárov. Asi v polovici pohára (0,7 lit.) pridám jednu feferónku. Zmes doložím až POD! okraj a zalejem nálevom z Deka. Pohár uzavriem a ukladám do ďalšieho hrnca (na spodok hrnca dám čistú handru), ktorý keď je plný pohárov, tak ho dolejem vodou až po okraj.
Potom ešte asi na päť minút dám zavariť. Vyberiem, obrátim vrchnákom dole a nechám vychladnúť.
P.S.: ... tá feferónka tomu dá tomu perfektný ŠMRNC!
birkaty
Diskusia k receptu
Skusim to aj s feferonkou Vdaka za tip
Reagovať na správu
Ja ich zaváram s kolieskami cibule, cesnakom, mrkvou a tento rok som tam prihodil aj ružičky karfiolu. Už som jeden pohár koštoval a poviem Vám, ten karfiol bol super chrumkavý.
Reagovať na správu
Ja to robím tak isto s feferonkou len tam nedávam cibuľu, ale nabudúce ju vyskúšam, ďakujem za skvelý nápad.Škoda že podpinky už skončili,možno o rok budú...
Reagovať na správu
je to vyborne.....
Reagovať na správu
staci ich zavarat 5 minut?netreba dlhsie?
Reagovať na správu
Mne sa tiež tá úprava zdá byť krátka. Podpňovky treba variť viac, lebo majú tuhšiu dužinu a slabé žalúdky ich nemusia znášať. Inak sa mi recept pozdáva.
Reagovať na správu
týmto spôsobom zaváram pôvabnicu fialovú a kuriatka okrem fef. pridám chren pre lepšiu chuť a antibakteriálne účinky, ale podpňovky rozhodne doporučujem povariť dlhšie,pre ich ťažšiu stráviteľnosť
Reagovať na správu
podobne zaváreme i dubáky, no pridávame i mrkvu,zeler,čerstvú papriku,cesnak a niekedy i kôpor...je to výborný šalát-príloha, ako i samostatne
Reagovať na správu
Ja dávam cibuľu, feferonku, papriku a kapustu je to super. Tak isto, len bez kapusty zaváram aj dubáky kozáky a rýdziky.
Reagovať na správu
Vidím,že čím viac hláv,tým viac nápadov.Super,z každého dám niečo a možno to bude perfektiš.Idem nato,vďaka Vám
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.