Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Podpňovky »

PODPINKY s feferónkou

Pripravím si 3 hrnce (nálev, obvarenie podpiniek, zavarenie pohárov), cedník, misku na zmiešanie podpiniek s cibuľou, zaváraninové poháre.

Ingrediencie: Podpinky, Deko + ocot, cibuľa, feferóny (môžu byť aj nakladané)

Popis prípravy: Podľa návodu na Deku uvarím nálev. Väčší hrniec napustím do polovice vodou, dám zovrieť a postupne čistím a prihadzujem podpinky, kým nie je hrniec plný. Nechám ich prejsť varom. Prevarené podpinky scedím.

Medzitým som si nakrájal cibuľu na pásiky, teraz ju pridám k scedeným podpinkám (pomer asi 3:1, kto má ako rád) a premiešam. Túto zmes nakladám do pohárov. Asi v polovici pohára (0,7 lit.) pridám jednu feferónku. Zmes doložím až POD! okraj a zalejem nálevom z Deka. Pohár uzavriem a ukladám do ďalšieho hrnca (na spodok hrnca dám čistú handru), ktorý keď je plný pohárov, tak ho dolejem vodou až po okraj.

Potom ešte asi na päť minút dám zavariť. Vyberiem, obrátim vrchnákom dole a nechám vychladnúť.

P.S.: ... tá feferónka tomu dá tomu perfektný ŠMRNC!

birkaty

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

roland vlastník stránok 2.10.2006 00:00

Skusim to aj s feferonkou Vdaka za tip

Reagovať na správu

portret

Bambi 28.10.2008 15:33

Ja ich zaváram s kolieskami cibule, cesnakom, mrkvou a tento rok som tam prihodil aj ružičky karfiolu. Už som jeden pohár koštoval a poviem Vám, ten karfiol bol super chrumkavý.

Reagovať na správu

portret

matej.sl 15.10.2006 22:58

Ja to robím tak isto s feferonkou len tam nedávam cibuľu, ale nabudúce ju vyskúšam, ďakujem za skvelý nápad.Škoda že podpinky už skončili,možno o rok budú...

Reagovať na správu

portret

superdan 3.2.2007 00:10

je to vyborne.....

Reagovať na správu

portret

superdan 1.9.2007 01:11

staci ich zavarat 5 minut?netreba dlhsie?

Reagovať na správu

portret

J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 1.9.2007 09:39

Mne sa tiež tá úprava zdá byť krátka. Podpňovky treba variť viac, lebo majú tuhšiu dužinu a slabé žalúdky ich nemusia znášať. Inak sa mi recept pozdáva.

Reagovať na správu

portret

Amanita 1.9.2007 13:55

týmto spôsobom zaváram pôvabnicu fialovú a kuriatka okrem fef. pridám chren pre lepšiu chuť a antibakteriálne účinky, ale podpňovky rozhodne doporučujem povariť dlhšie,pre ich ťažšiu stráviteľnosť

Reagovať na správu

portret

dubacik2 26.10.2007 10:08

podobne zaváreme i dubáky, no pridávame i mrkvu,zeler,čerstvú papriku,cesnak a niekedy i kôpor...je to výborný šalát-príloha, ako i samostatne

Reagovať na správu

portret

Tono od Cirochy pokročilý 26.10.2007 13:04

Ja dávam cibuľu, feferonku, papriku a kapustu je to super. Tak isto, len bez kapusty zaváram aj dubáky kozáky a rýdziky.

Reagovať na správu

portret

valky pokročilý 2.10.2010 22:37

Vidím,že čím viac hláv,tým viac nápadov.Super,z každého dám niečo a možno to bude perfektiš.Idem nato,vďaka Vám

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.