Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Podpňovky »

Fašírka z podpňoviek

podpňovky sú dosť tuhé huby ale fašírka z podpňovky je super

Ingrediencie: asi 1/5 kg podpňoviek, rožky, alebo strúhanka, cesnak, cibuľa, 2 vajcia, mleté korenie, soľ, olej, rasca, majoránka.

Popis prípravy: Nazberané podpňovky umyjeme, a dáme variť do mäkka. Uvarené ocedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme všetky ingrediencie, ako sme zvyknutí dávať do fašírky, pomletá zmes podpňovky nahrádza mäso. Nesmie chýbať cesnak, špetka korenia, rasca, na špičku lyžičky horčice, soľ podľa chuti a i majoránka, no nemusí byť.

Namočené rožky, alebo žemle vystískame od tekutiny, vody, alebo mlieka, môžeme použiť i strúhanku, je to rýchlejšie. Potom vmiešame všetky koreniny a vajíčka. Tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a osmažíme na oleji.

Podávame s varenými zemiakmi, alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť - vyskúšajte, dobrôtka.

Sluníčko

Hodnotenie:

(2 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

peto166 28.10.2010 20:06

preco uvarit a zliat? vylejes aj chutove latky. ja ich dusim. podla potreby podlejem, ale vzdy vodu odparim, nie vylejem. mam pocit, ze hubova chut je omnoho intenzivnejsia. zvlast sa zvyrazni, ked sa chvilu prazia, t.j. ked sa voda odpari a prazia sa uz len v tuku pri vyssej teplote, ako tych 100 stupnov, kym je tam voda.

Reagovať na správu

portret

Sluníčko 4.11.2010 17:29

Máš pravdu, je možno použiť i podusené podpňovky. I na masle, či oleji i s cibuľkou, To bol základný recept na fašírky a každý recept je živý a rozvíja sa do ďalších lahodnejších chutí. A dík za tip. Skúsim podusené.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.