Fašírka z podpňoviek
podpňovky sú dosť tuhé huby ale fašírka z podpňovky je super
Ingrediencie: asi 1/5 kg podpňoviek, rožky, alebo strúhanka, cesnak, cibuľa, 2 vajcia, mleté korenie, soľ, olej, rasca, majoránka.
Popis prípravy: Nazberané podpňovky umyjeme, a dáme variť do mäkka. Uvarené ocedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme všetky ingrediencie, ako sme zvyknutí dávať do fašírky, pomletá zmes podpňovky nahrádza mäso. Nesmie chýbať cesnak, špetka korenia, rasca, na špičku lyžičky horčice, soľ podľa chuti a i majoránka, no nemusí byť.
Namočené rožky, alebo žemle vystískame od tekutiny, vody, alebo mlieka, môžeme použiť i strúhanku, je to rýchlejšie. Potom vmiešame všetky koreniny a vajíčka. Tvarujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a osmažíme na oleji.
Podávame s varenými zemiakmi, alebo zemiakovou kašou.
Dobrú chuť - vyskúšajte, dobrôtka.
Sluníčko
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.