Podpňovky so šťuchanými zemiakmi
aktuálny výskyt Michaliek (Václaviek) ponuka tento jednoduchý a výborný recept
Ingrediencie: 4 porcie - 1 kg zemiakov , 200-300 gr Michaliek , cibuľa , br. masť alebo olej , soľ , drvená rasca , mleté korenie 4-farieb
Popis prípravy: Pokrájané zemiaky na 1/4 uvaríme v osolenej vode ,následne scedíme a šťucháme -popučíme majú v nich zostať väčšie kúsky, nie úplne na kašu.
Osmažíme jemne pokrájanú cibuľu na oleji alebo masti , pokrájame klobúčiky Michaliek/Václaviek na menšie kúsky a podusíme cca 20 min. Počas dusenia pridáme štipku korenia a drvenej rasce podľa chuti. Následne túto zmes premiešame s pučenými zemiakmi a chvíľku všetko spolu prehrejeme , aby sa chute spojili. Výborne chutia samé ale aj ako príloha.
Tak teda hor sa do lesa na Michalky a dobrú chuť ...
Maroško
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.