Podpňovky v sladkokyslej kapuste
Vhodná aj zmes jesenných húb, hlavne ak ich veľa nie je, vtedy práve kapusta nahrádza nedostatok húb
Ingrediencie: Huby a biela kapusta, množstvo podľa vlastného úváženia, Deko, Zelko, alebo iný nakladač, cca 300g cukru na 1 sačok a ocot podľa receptu na sáčku
Popis prípravy: Kapustu na jemno nastrúhame do veľkej nádoby, zmes očistených húb krátko povaríme v osolenej vode a scedené pridáme do nádoby s kapustou, dobre zamiešame,medzitým uvaríme podľa návodu na nakladač s pridaným cukrom a octom.
Zmes kapusty a húb zalejeme vrelým nálevom a veľmi dobre premiešame, necháme postáť. Rukami plníme do 7 dl pohárov, dolievame nálevom asi 1,5 cm od okraja.
Sterilizujem cca 20 minút pri 80°C.
dodka
(8 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.