Hubový extrakt I.
Má výrazne vylepšiť chuť polievok,pečeného mäsa,najmä divočiny atď.
Ingrediencie: Huby, najmä hríbovité, pečiarka lesná, ovčia, autor doporučuje najmä "Habichtschwamm" - Jelenkovec škridlicovitý. Môžu sa použiť aj staršie plodnice, ale bez hmyzu a pokazených častí, inač produkt začne kvasiť.
Popis prípravy: Očistené pokrájané huby podusíme vo vlastnej šťave mierne posolené.Prvú vodu zlejeme, odložíme. V mierne posolenej vode povaríme,smie len mierne bublať,asi 30 min. Potom zmiešame obe vody, huby dobre vymačkáme, najlepšie v plátennom sáčku.
Celý "saft" pomaly varíme /ako huspeninu/, kým nedosiahne hustotu sirupu. Rozdelíme do malých širokohrdlých fliaš s patent.uzáverom a sterilizujeme 30 min. pri 80 oC.
Máčik
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.