Nakladaná zelenina a huby
Recept posielam pre Jamik do Vinice,ale aj pre všetkách gurmánov.
Ingrediencie: Uhorky,malé patizóny,karfiol,zelené paradajky,cesnak,tvrdé slivky,hríby,jabĺčková paprika a podľa chuti aj ďaľšia zelenina.
Nálev:10 l vody,1 liter octu 20 %,3 Dkg Borkénpor,3Dkg Nátriumbenzoát./Tie 3 suroviny sa dajú kúpiť len v Maďarsku.2.5 kg krištáľový cukor,2-3 kúsky chrenu,15-25 bobkových listov,trochu celého čierneho korenia.
Popis prípravy: Keramický súdok alebo nádobu poriadne umyjeme.Nálev prevaríme,necháme vychladnúť,nalejeme do súdku,pridáme huby a zeleninu podľa chuti,môžeme ju pridávať i postupne. Nádobu zakryjeme a necháme zrieť.
Keď sú suroviny zrelé menia farbu.Popísané huby a zeleninu nevkladáme ani nevyberáme rukou,aby sme nálev neznehodnotili.
Dobrú chuť.
Viliam Hauzer. N.Z.
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.