Hubový šalát
Je to recept z brožúrky "Praktická žena." do kapsy báječné recepty "Houby"
Ingrediencie: 1.8 kg húb,0,5 kg cibule,0,5 kg papriky,1 kečup,1 rajčinový pretlak,150 g
práškového cukru,1,5 dl oleja.
Nálev:2 dl octu,1 dl vody,30 g soli,hrebíček,bobkový list,nové korenie,celý piepor.
Popis prípravy: Huby očistíme, pokrájame a varíme asi 3 minúty. Cibuľu a papriku nakrájame na kocôčky,premiešame s kečupom a rajčiakovým pretlakom,pridáme cukor,olej a huby.
Všetkozalejeme nálevom,naplníme do pohárov a 30 min.sterilizujeme pri teplote 100 C. Zmiešaním všetkých uvedených surovín pripravíme nálev a 5 min. ho povaríme.
Podľa tohoto receptu môžeme pripraviť aj šalát k okamžitému použitiu.
Povarené huby s čerstvou zeleninou zalejte nálevom,premiešajte a poduste /cca 15 min./ Môžete ho podávať teplý so zemiakmi alebo vychladený s tmavým pečivom.
Hubový šalát môžete použiť i ako netradičnú náplň do závinu z listového cesta. Rozvalčekované cesto posypeme strúhankou. Pridajte čerstvé bylinky.
Tento šalát je možné použiť aj na prípravu pizzy,na ktorú okrem šalátu dáme ešte bylinky a postrúhaný syr.
Dobrú chuť.
Viliam Hauzer. NZ
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.