Zapečená zelenina s hubovou plnkou
S prípravou je trochu viac roboty, ale výsledok stojí za to.
Ingrediencie: Zelenina: Paradajky, paprika - kápia, cibuľa : jednoducho, čo je po ruke
Plnka: Hríby, cibuľa, olej, vegeta, oregano, pažítka, petržlenová vňať, čierne korenie, červená paprika, soľ, úd. slanina, nejaká údenina, vajcia, pečivo, syr v črievku
Popis prípravy: Plnka: Na panvici opražíme v oleji údenú slaninu do sklovita, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme tiež do sklovita, pridáme na hrubo nakrájané hríby, udusíme do mäkka, necháme odpariť vodu a trochu za opatrného miešania pražíme vo výpeku, pridáme vajcia, čierne korenie a upražíme tak, aby vajcia celkom nestuhli. Zmiešame s pokrájaným pečivom, údeninou, syrom, ostatnými koreninami a paradajkovou šťavou získanou z paradajok na plnenie.
Zelenina na zapekanie:
paradajky: zrežeme vršok, vyberieme lyžičkou vnútro (toto rozmixujeme, prepasírujeme a šťavu použijeme do plnky)
paprika: vyčistíme z vnútra; cibuľa, baklažán, cukina - všetko je vhodné
Zeleninu naplníme a poukladáme na plech poliaty olejom- môžu byť rôzne druhy spolu - pokvapkáme olejom a dáme zakryté piecť do rúry pri teplote cca 220 stupňov na cca 25 minút.
Podávame s chlebom alebo zemiakovým pyré.
bekam
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.