Huby na grile k pivu
Robil som to v poslednej dobe viac krát, každému kto to jedol sa slinky zbiehali na budúce prípravy.
Ingrediencie: jedlé huby, soľ, údená slanina. Grilovacie kliešte, trochu hrubšej Al fólie.
Popis prípravy: Očistené jedlé huby, najlepšie zmes, pokrájať na väčšie kúsky, hrubé asi 0,5-1 cm, poukladať ich na Al fóliu, veľkosti polovice grilovacích klieští. Posoliť, trochu viac, na ne poukladať plátky údenej slaniny, prikryť takou istou fóliou a kliešte zatvoriť.
Keď je v grile dobrá pahreba, huby v kliešťach sa položia na mrežu, často sa otáčajú, aby šťava vznikajúca pri grilovaní vytekala pri otáčaní do pahreby, čo na vôkoľ veľmi dobre vonia.
Po 10-15 min. podľa intenzity tepla v pahrebe sú huby hotové a k tomu bezvadne chutí kúsok chleba a akurátne vychladené pivo
Ľubo z Liptova
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.