Polievočka z Tanečníc poľných
Výborná polievočka chutí skvele. Kombinácia zemiakov a zelerovej vňatky vytvára super "tastefull" a ochutená tanečnicou poľnou a cesnakom ešte niečo navyše. Trik je v tom, že necháme zemiaky úplne rozvariť aby sme nemuseli do polievky robiť zátrepku alebo zásmažku (ked použijeme iné huby je zásmažka vhodná a to aj s červenou paprikou - kvôli farbe)
Ingrediencie: zemiaky, petržlenová vňatka, zelerová vňatka, pažitka, čierne korenie, cesnak, majorán, soľ, tanečnica poľná alebo iný druh (suchohríby, kozáky a iné).
Popis prípravy: 1L vody, 2-3 veľké zemiaky pokrájané na drobno, soľ , korenie - necháme rozvariť. Potom pridáme zelerovú vňatku, hrsť tanečníc poľných a 2 zemiaky pokrájené na kocky.
Uvaríme. Pred odstavením posypeme petržlaňovou vňatkou, pažitkou, majoránkou a cesnakom (nebáť sa dať 3-4 strúčiky).
Ako ku všetkým polievkam tak aj k tejto doporučujem veľký krajec maslového chleba (s pažitkou).
Dobrú chuť a nezabudnite, v jednoduchosti je krása a aj chuť.
ria
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.