Kuracie prsia na čínsky spôsob s tanečnicami poľnými (špičkami)
špičky sú výborné jedlé huby vhodné najmä do polievok, ale aj do iných jedál, ako napríklad do omáčky na čínsky spôsob.
Ingrediencie: špičky (tanečnice poľné),
kuracie prsia,
mrkva,
čerstvá biela kapusta,
pór,
sójová omáčka,
čili korenie, čierne korenie, soľ, olej,
solamil.
Popis prípravy: Špičky povaríme vo vode (stačí kým voda prevrie).
Kuracie prsia nakrájame na plátky a obalíme v solamile.
Na oleji osmahneme na kolieska nakrájaný pór, postupne pridávame obalené kuracie prsia.
Keď sú kuracie prsia opečené pridávame špičky a dusíme. Dolievame vodou.
Postupne pridávame sójovú omáčku, čili korenie, čierne korenie a soľ.
Nakrájame mrkvu na plátky a čerstvú bielu kapustu na slížiky.
Keď je mäso dostatočne mäkké pridávame nakrájanú zeleninu a dusíme ešte 2 minúty.
Môžeme podávať s ryžou.
M. Jurča
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.