Chrumkavý vejárovec
Vejárovec obrovský je menej známa jedlá huba, pokiaľ v prírode nájdeme mladé plodnice môžeme si na nich pochutnať napríklad aj týmto lahodným receptom..
Ingrediencie: Vejárovec obrovský - mladé plodnice (pokiaľ ešte nie sú tuhé)
zemiakový škrob
2 vajcia
sezam, čierne korenie, soľ, olej
Popis prípravy: Vyrobíme cestíčko - zmiešame zemiakový škrob s vajciam, sezamom, čiernym korením a soľou.
Na plátky nakrájaný vejárovec obrovský obalíme v tomto cestíčku.
Obalený vejárovec vyprážame na oleji (môžeme použiť aj olivový olej)..
Hotový chrumkavý vejárovec môžeme pokvapkať citrónom pre lepšiu chuť.
Podávame najlepšie so zeleninovým šalátom (uhorka, paradajka, cibuľa) a chrumkavý vejárovec môžeme namáčať aj do sójovej omáčky (taktiež to zlepšuje chuť..)
MJ
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.