Deväť statočných
Niečo pre milovníkov praženice.
Ingrediencie: - deväť druhov čerstvých húb (Ja som použil: muchotrávku červenkastú, rýdzik obyčajný, strmuľku inovaťovú, bedľu štíhlu a konrádovu, uchovec bazový, plamienku zimnú, masliak kravský, rozpadavce dlabaný.)
- 1 veľkú cibuľu
- lyžicu pesta z medvedieho cesnaku
- 100g slaniny
- lyžicu bravčovej masti
- 1 čili papričku
- razcu
- čierne korenie
- soľ
- 4 chery paradajky
- 2 lyžičky červenej papriky
Popis prípravy: 1. Na panvicu dáme masť a pridáme celú rascu.
2. Popražíme do zlatova slaninku nakrájanú na kocky.
3. Pridáme nakrájané huby (0,3mm) a premiešame.
4. Okoreníme, pridáme čili a zamiešame.
5. Pridáme papriku.
6. Keď začnú huby púšťať šťavu pridáme cibuľu nakrájanú na 0,5cm krúžky.
7. Pridáme pesto a osolíme štipkou soli.
8. Pražíme s občasným miešaním cca 10 min.
Tomáš Končár
(7 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.