Jelenka poprehýbaná na spôsob držkovej
Po prvom uvarení to bola láska na celý život.
Ingrediencie: 2kg jelenka poprehýbaná (Hydnum repandum) , 2 veľké cibule, 6 strúčikov cesnaku, 2 PL masti, 1 PL červenej papriky, 3 kocky hov. bujónu, majorán, rasca, múka, soľ, čierne korene mleté, vegeta, čili a maggi podľa chut.
Popis prípravy: Na masti popražíme nakrájanú cibuľu s kmínom, do ktorej pridáme na väčšie kúsky nakrájanú Jelenku (lebo tepelnou úpravou sa zíde). Krátko smažíme a podlejeme vodou. Pridáme papriku, bujón, soľ, polovicu cesnaku, čili a čierne korenie.
Krátko povaríme a pridáme zápražku. Zvoľna povaríme asi 10 min.
Na koniec dochutíme zbytkom cesnaku, maggi, vegetu a majoránku. Necháme krátko zovrieť a máme hotovo.
Jaroslav Votoček
(5 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.