Huby na smotane s bryndzou od Roberta
Ingrediencie: 500 g mäsitých húb (vhodné sú aj staršie plodnice), 2 menšie cibule, 2 PL masti, 200 ml kyslej smotany, 100 g 100% ovčej bryndze, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ
Popis prípravy: Huby nakrájame na drobno. Na masti speníme cibuľu, opražíme do sklovita a pridáme huby, okoreníme mletým čiernym korením a dusíme, kým sa voda neodparí a huby nezmäknú. Potom pridáme kyslú smotanu, krátko povaríme a na záver zahustíme čerstvou bryndzou. Už viac nevaríme. Posypeme posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s cestovinou alebo s grilovanou bagetou potretou cesnakom. Na vrch môžeme pridať rozpraženú slaninku a/alebo cibuľu upraženú do chrumkava.
m.mikus od Ing. Roberta Plšika (registr. člen na huby.sk)
(7 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.