Hubová "držková" polievka
vynikajúca pre toho, kto nemá rád držky
Ingrediencie: 3/4 kg na rezance nakrájaných húb - napr. hlivy, rýdziky pravé, muchotrávky ružovejúce, bedle a iné, 100 gr. masti, alebo masla, mletá sladká červená paprika, soľ, drvená rasca, cesnak, mleté čierne korenie, majoránka, múka na zápražku
Popis prípravy: Varíme rovnako, ako pravú držkovú polieku, len namiesto držiek použijeme huby. Hlivy, alebo iné tvrdšie druhy húb, nakrájame na cca 3 mm hrubé rezance, posolíme, pridáme drvenú rascu, udusíme do odparenia vody, pridáme 1/2 tuku (masť, alebo maslo) a cca 3 min. mierne opražíme.
Z druhej polovice tuku a múky pripravíme zápražku. Do hrnca s vriacou vodou pridáme za stáleho miešania zápražku, následne udusené opražené huby, rozotrený cesnak, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku. Povaríme cca 15 min. a dochutíme majoránkou.
Podávame s chlebom, alebo s pečivom.
Miroslav Párička, PaMir
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.