Hubový tatarák
pochúťka nielen pre vegetariánov
Ingrediencie: 500 gr nadrobno nakrájanej zmesi tvrdších druhov húb, 1 žĺtok, 1 kávová lyžička drvenej rasce, soľ, mleté korenie, 1 kávová lyžička sladkej červenej papriky, 2 polievkové lyžica kečupu, 1/2 kávovej lyžičky worčestrovej omáčky, 1 kávová lyžička slnečnicového oleja, cesnak, hrianky
Popis prípravy: Do rajnice dáme nadrodno nakrájanú zmes tvrdších druhov húb, osolíme, pridáme drvenú rascu premiešame a počkáme cca 10 min., kým pustia vodu. Zmes riadne (cca 15 min.) udusíme a následne z nej za stáleho miešania odparíme vodu. Udusenú zmes húb necháme vychladnúť.
Pripravíme si hrianky s cesnakom. Do vychladnutej zmesi húb (niekto ju ešte zomelie na mäsovom mlynčeku) primiešame všetky ingrediencie, ako do pravého tataráku. Ja nepridávam cibuľu, ktorá potláča chuť húb, ale používam nadrobno posekaný, alebo rozotrený cesnak, ktorý chuť húb zvýrazňuje. Zmes natrieme na teplé hrianky.
Miroslav Párička, PaMir
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.