Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Bedľa »

Bedľová paštéta

Ahojte, včera som doniesol krásne mladé a zdravé bedle a dostal som nápad skúsiť urobiť paštétu. Tak som ho vyskúšal a výsledok skvelý.

Ingrediencie: - 300-400g bedle vysokej - zdravé a mladé klobúky aj nožičky(len mladé a nedrevnaté)
- 2-3 strúžiky cesnaku
- 2PL bravčová, kačacia alebo husacia masť
- 20g masla
- 2-3 PL olivového oleja
- štipka mletej rasce
- štipka čierneho korenia
- štipka soli

Popis prípravy: Bedle nakrájame na kocky a orestujeme pár minút s rascou na rospálenej masti s maslom. Potom pridámé soľ a korenie a asi 10-15 min dusíme vo vlastnej šťave na zakrytej pánvici. V prípade potreby podlievame trochou vody. Potom na otvorenej pánvici dorestujeme tak, aby sa vyparila voda a zostali len bedle vo vlastnej šťave s masťou a maslom.

Podľa chuti možte pridať maslo, prípadne dosoliť a dokoreniť. Po vychladnutí dáme obsah pánvice do nožového mixéru a pridáme najemno nakrájaný surový cesnak a olivový olej. Rozmixujeme na jemnosť a hustotu, ktorá nám vyhovuje. Uskladníme do chladničky.

Doporučujem natierať na sucho opečenom chlebe alebo bagete v hriankovači alebo trúbe a navrch možme ozdobiť cibuľkou alebo bazalkovým listom alebo inými variantami, ktoré nás napadnú.

DOBRÚ CHUŤ !

Robert Bystričan

Hodnotenie:

(11 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

bobineta atlasár, moderátor 21.9.2014 11:45

Tato pasteta musi byt vynikajuca

Reagovať na správu

portret

roland vlastník stránok 25.9.2014 20:40

Urcite vyskusam. Bedli sa da najst pomerne vela a castokrat nevieme co s nimi.

Reagovať na správu

portret

Juli 28.10.2014 11:34

Vyskusam

Reagovať na správu

portret

chutimi 30.4.2015 14:38

Zaujimave vyuzitie bedli. Toto vyskusam.

Reagovať na správu

portret

pavelstano 25.10.2015 19:39

Recept je perfektný dnes som ho robil neviete ako dlho vydrží ale dá sa aj sterilizovať.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.