Bedľová paštéta
Ahojte, včera som doniesol krásne mladé a zdravé bedle a dostal som nápad skúsiť urobiť paštétu. Tak som ho vyskúšal a výsledok skvelý.
Ingrediencie: - 300-400g bedle vysokej - zdravé a mladé klobúky aj nožičky(len mladé a nedrevnaté)
- 2-3 strúžiky cesnaku
- 2PL bravčová, kačacia alebo husacia masť
- 20g masla
- 2-3 PL olivového oleja
- štipka mletej rasce
- štipka čierneho korenia
- štipka soli
Popis prípravy: Bedle nakrájame na kocky a orestujeme pár minút s rascou na rospálenej masti s maslom. Potom pridámé soľ a korenie a asi 10-15 min dusíme vo vlastnej šťave na zakrytej pánvici. V prípade potreby podlievame trochou vody. Potom na otvorenej pánvici dorestujeme tak, aby sa vyparila voda a zostali len bedle vo vlastnej šťave s masťou a maslom.
Podľa chuti možte pridať maslo, prípadne dosoliť a dokoreniť. Po vychladnutí dáme obsah pánvice do nožového mixéru a pridáme najemno nakrájaný surový cesnak a olivový olej. Rozmixujeme na jemnosť a hustotu, ktorá nám vyhovuje. Uskladníme do chladničky.
Doporučujem natierať na sucho opečenom chlebe alebo bagete v hriankovači alebo trúbe a navrch možme ozdobiť cibuľkou alebo bazalkovým listom alebo inými variantami, ktoré nás napadnú.
DOBRÚ CHUŤ !
Robert Bystričan
(11 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.