Ingrediencie: Uzavreté klobúky bedlí alebo šampiónov ( väčších - ovčích), mleté mäso ochutené (môže byť ako klobásová chuť, alebo ako fašírka - tj. aj s vajcom a majoránom), trocha tuku, strúhaný syr.
Popis prípravy: Klobúky naplníme, poukladáme do jenskej misy - mali by stáť - naplnené zhora - dáme zapiecť, pred dopečením posypeme strúhanúm syrom - môžme podávať so zemiakmi alebo aj s ryžou s hráškom alebo s kukuricou.
mária
Diskusia k receptu
Súhlasím. Ja ich zvyknem obaliť aj v trojobale, tiež nie sú zlé.
Reagovať na správu
Oba způsoby jsou výborné. Dělám to i z masáků (Muchotrávka červenkastá).
Reagovať na správu
masáky + Niva + obaliť v roztlčených kukuričných lupienkoch, vyprážať = lahôdka
Reagovať na správu
Neviem túto rovnicu riešiť..teda ,mám niekoľko riešení ..nedáš podrobnejší návod?
Reagovať na správu
Ľubka ja ako matik som to pochopil.Podľa mňa tie lupienky musí niečo držať
pokope.Vajcia no ne!
Reagovať na správu
Matematiku, mňa tie klobuky ma trapili..to asi zmiešať..a robiť to ako rezeň.
Reagovať na správu
rovnica ponúkla zdá sa viac riešení experimentom sa medze nekladú - tak predsa vznikajú nové recepty -
ja jednoducho naplním klobúčiky Nivou a vyprážam v trojobale a strúhanku nahradím roztlčenými kukuričným lupienkami aby to bolo chrumkavejšie
Reagovať na správu
skúsil som a je to výborné, viem si to predstaviť i z Muchotrávky červenkastej
Reagovať na správu
Dá sa to, ale uzavreté klobúky treba ešte pred naplnením blanšírovať, t.j. trochu tepelne nastojato upraviť ( predvarením, predsmažením a pod. ), lebo
mojej žene sa to podarilo urobiť síce jedlé, ale klobúky boli ešte polosurové.
Túto predprípavu netreba podceňovať ani kvôli stráviteľnosti !!
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.