Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Hubový šalát

Výborný recept pre všetkých, čo majú radi huby na všetky spôsoby. Šalát sa hodí aj ako taká zeleninová príloha k mäsu, či už pri pečení alebo konzumácii. Tiež je veľmi dobrý na špagety alebo na pizzu.

Ingrediencie: 2 kg Húb, 3 l vody, 60 g soli, 100 ml octu, 1 kg paprík, 1 kg cibule.

Nálev: 3l vody, 250 g kryštálového cukru, 200 ml octu, 60 g soli, 5 bobkových listov, 20 zrniek čierneho korenia.

Popis prípravy: Hríby nakrájame a varíme asi 20 minút v osolenej a o okyslenej vode. Potom ich precedíme a prepláchneme.
Cibuľu a papriky nakrájame a povaríme asi 10 minút v náleve. Všetko spolu premiešame, naplníme do pohárov, uzavrieme a sterilizujeme asi 20 minút.

Šalát používame väčšinou k mäsu alebo na špagety či pizzu.

Ján

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

sofinka 18.9.2014 20:21

Ja huby iba asi 1min povarim a zavaram načo 20nim.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.