Hubový šalát
Výborný recept pre všetkých, čo majú radi huby na všetky spôsoby. Šalát sa hodí aj ako taká zeleninová príloha k mäsu, či už pri pečení alebo konzumácii. Tiež je veľmi dobrý na špagety alebo na pizzu.
Ingrediencie: 2 kg Húb, 3 l vody, 60 g soli, 100 ml octu, 1 kg paprík, 1 kg cibule.
Nálev: 3l vody, 250 g kryštálového cukru, 200 ml octu, 60 g soli, 5 bobkových listov, 20 zrniek čierneho korenia.
Popis prípravy: Hríby nakrájame a varíme asi 20 minút v osolenej a o okyslenej vode. Potom ich precedíme a prepláchneme.
Cibuľu a papriky nakrájame a povaríme asi 10 minút v náleve. Všetko spolu premiešame, naplníme do pohárov, uzavrieme a sterilizujeme asi 20 minút.
Šalát používame väčšinou k mäsu alebo na špagety či pizzu.
Ján
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.