Vyprážané hubové kurča so zemiakmi s paradajkovým šalátom
klasický recept obohatený o hubovú chuť
Ingrediencie: 1 vykostené kurča, hubový prášok, hladkú múku, 1 kyslú smotanu , soľ, olej alebo tuk na vyprážanie, 4 vajcia, 1/2 dcl sladkej smotany, jemná strúhanka
nové zemiaky, soľ, čerstvá petržlenová vňať 1 PL
5 paradajok, 1 veľká cibuľa, 1 KL čerstvej bazalky na drobno posekanej, cukor 2 PL, 1/2 kl soli, 1 dcl jablkový ocot, 0,5 l prevarenej vody
Popis prípravy: Najprv si pripravíme šalát:
cibuľu a paradajky pokrájame na jemné plátky a zalejeme nálevom.
nálev: zmiešame vodu, soľ, cukor, ocot a čerstvú bazalku
Odložíme do chladničky.
Zemiaky obielime a uvaríme vo vode s petržlenovou vňaťou a 1 KL soli. Zemiaky pridáme až do vriacej vody! Precedíme.
Kurča vykostíme a jednotlivé kúsky mäsa nasolíme.
Pripravíme si troj obal, hubový prášok, kyslú smotanu a hladkú múku.
Vajíčka zmiešame so sladkou smotanou a osolíme podľa chuti
strúhanku použijeme zo suchých rožkov a preosejeme ju.
Kuracie kúsky obaľujeme najprv v hubovom prášku, potom v kyslej smotane, následne v hladkej múke potom vo vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Necháme obschnúť.
Kurča vypražíme na oleji, alebo bravčovej masti.
Podávame s varenými zemiakmi a paradajkovým šalátom
roman67
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.