Pravá hubová polievka
Ak naozaj preferujete hubovú chuť, vyskúšajte túto polievku a budete si v budúcnosti mraziť aj zmesi húb pre varenie tejto pochúťky. Nezabúdajte, mrazíme len obvarené huby!
Ingrediencie: 1,5 kg huby (hríby, kozáky, masliaky, šampiňóny, hlivy, plávky, muchotrávky, rýdziky, kuriatka, a všetky ostatné kvalitné jedlé huby, ktoré poznáte) čerstvé, alebo krájané mrazené
cibuľa 2 veľké
1,5 dcl olej
soľ
čierne korenie celé
rasca 1 kl
koreňová zelenina veľká krájaná (1 mrkva, 1 petržlen, 1/4zeler, 1/2 kaleráb)
petržlenová vňať 1 PL
voda
ako obmenu môžete časom skúsiť aj 1/2 kg krájané zemiaky, 2x bobkový list, muškátový orech-na hrot noža,6x nové korenie celé, 2 strúčiky cesnaku a do každého taniera kopček kyslej smotany
Popis prípravy: Na oleji usmažíte cibuľku, pridáte nakrájané huby a dusíte ako huby na hubovú praženicu, môžete aj podliať vodou. Keď sú huby mäkké pridáte soľ, koreniny a koreňovú zeleninu a zalejete 2 litrami vody, varíte ak sa voda bude odparovať dolievajte ju na konzistenciu hustej polievky, po čase pridáte petržlenovú vňať (ak robíte 2. variant, aj zemiaky, koreniny). Uvarená polievka musí mať rozvarené mäkké huby a mäkké tvrdé huby.
Netreba ničím dochucovať má vynikajúcu hubovú chuť, podávame s čiernym chlebom a pre spestrenie môžeme pridať kopček kyslej smotany na prostred taniera posypaný vňaťou petržlenu.
roman67
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.