Hubová omeleta alias TATANKA
Jedná sa o jednoduché super jedlo, ktoré si obľúbi každý milovník kuchyne. Pritom je to univerzálne jedlo na ktoré sa mǒžu použiť rǒzné druhy húb jednotlivo,
alebo tiež zmesky. Najlepšie sú rýdziky, muchotrávky ružovkasté a plávky.
Ingrediencie: huby ( najlepšie sú rýdziky, muchotrávky ružovkasté a plávky), cibuľa, olej, soľ, vajcia, petržlenová vňať, chleba
Popis prípravy: Napriklad klobúky rýdzikov zbavené hlúbikov si vačšie kusy nakrájame na polovice, alebo štvrťky, ale mǒžme nechať aj celé plodnice. Mierne ich osolíme z oboch strán, ale hlavne dovnútra klobúkov.
Na panvicu si pripravíme olej v malom množstve a po jeho zahriatí pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Na zapenenú cibuľku pridáme pripravené rýdziky tak, že klobúkmi sa budú restovať smerom nadol.
Panvicu prikryjeme a restujeme na miernejšom ohni.
Medzi tým si rozmiešame cca tri vajcia, pridáme štipku soli a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať. Všetko poriadne zamiešame
najlepšie vidličkou.
Orestované rýdziky, pripadne iné huby otočíme, pekne rozložíme rovnomerne po panvici a zalejeme rozmiešanými vajciami s ingredienciami. Zapečieme z oboch strán.
Ako príloha je najlepšie podávať na krajec chleba alebo má niekto vačšie nároky tak so zemiakovou kašou. To už nechám na Vás. Ako huby odporúčam použiť tiež muchotrávky červenkasté, plávky, bedle, ale aj zmesky v kombinácií sú skvelé.
Dobrú chuť!
Ing. Vladimír Kuderavý - TATANKA
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.