Čili pomazánka na hubové hrianky podľa dedka1
fajn štipľavá pochúťka vhodná na hrianky podávané s opečenými hubami
Ingrediencie: 1 kg kapie, 25 dkg čili papriky, 5 väčších cibúľ, pol litra jablčného octu, 1 kremžská horčica, 60 dkg cukru, 3 čajové lyžice soli
Popis prípravy: Kapie, čili papričky a cibuľu pokrájame a varíme v octe 20 minút. Potom to rozmixujeme, pridáme cukor a soľ a varíme ďalších 20 minút. Nakoniec pridáme horčicu, necháme prevrieť a dávame do 2 dcl fliaš a sterilizujeme 10 minút.
Podávame nasledovne: Na hrianky natrieme pomazánku, na to dáme upečené huby a podávame. Pomazánku môžme jesť k hociakému jedlu.
Dobrú chuť.
dedko1
(4 hlasy)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.