Hubové držky s hrnčekovým knedlíkom podľa dedka1
fajn jedlo
Ingrediencie: 1kg držky, 50dkg huby, grilovacie a gulášové korenie, majoránka, 1 kopcovitá polievková lyžica múky, olej na zápražku, čierne korenie, 2 kocky kuracieho bujónu a 1 pol litra plnotučného mlieka.
Knedľa: 2 čajové hrnčeky mlieka, 2 hrnčeky polohrubej alebo hrubej múky, 1 prášok do pečiva, 4 rožky, 5 vajec
Popis prípravy: Držky poriadne premyjeme a dáme podusiť s hubami a 2 kockami bujónu. Počas dusenia podlievame vodou.
Medzitým si urobíme zápražku. Po upražení vypneme plyn a dáme do nej po 1 kopcovitej kávovej lyžičke gulášové korenie, grilovacie korenie a papriku a zalejeme mliekom.
Keď sú držky mäkké, nalejeme tam zápražku a necháme zovrieť. Ak je jedlo husté, dolejeme mlieko.
Knedľa: mlieko a múku pomiešame a necháme najmenej 30 minút postáť. Potom pridáme žĺtka, rožky pokrájané na kocky, prášok do pečiva, soľ. Pomiešame a pridáme sneh z bielkov.
Hmotu rozdelíme do 8 pomastených hrnčekov a pol hodiny varíme v pare. Po uvarení necháme 5 minút ohladiť a potom tenkým nožom dookola oddelíme od stien hrnčekov a vyklopíme.
Dobrú chuť!
dedko1
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.