Držková pochúťka
Vylepšený recept podľa maminy
Ingrediencie: držky 1 kg, podpinky, alebo iné huby cca 1/2 kg,+ za hrsť dubákov, alebo baranej hlavy najlepšie čerstvej, cibuľa 3 väčšie kúsky/ aj viac/. cesnak aspoň polovička hlavy,kúsok údenej slaninky, masť podľa chuti, korenie 4-or farebné / predáva Kaufland/, biele korenie, minimálne 1 kúsok čili papričky, soliť podľa chuti, majoranka tak isto
Popis prípravy: Držky pripravovať podľa klasického receptu ale použiť cibuľu a cesnak ako som uviedol.
Sušené huby pridať po druhom zvarení - resp., keď už ich ideme záverečne variť.
Samostatne dusiť surové huby na cibuľke - v polovičke dusenia zmiešať s pripravovanou držkovou / tiež asi v polovičke/. Ďalej pomaličky variť cca 1 hodinu, posypať podla chuti majoránkou. Miesto vývaru z kostí používam magi bujon - silný + hovädzí.
Zahusťujem postrúhaným zemiakom - podla oka - varím do zásoby a až som lenivý pripravovať hlavné iné jedlo - nasypem si uvarené kolienka a je to bomba.
Koreniny si každý prispôsobí podla svojej chuti.
Dobrú chuť
JSK 333
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.