Škoda, že tento recept prišiel po sezóne. Nevadí, ak sa dožijem a jelenky budú rásť, aspoň tak ako v tomto roku tak to isto skúsim.
Reagovať na správu
ja som 1.x tohto roku vyprazala podpnovku bez obvarania,neverila by som ze to moze byt take vinikajuce.samozrejme musi byt vetsia.
Reagovať na správu
Jelenky, alebo lošáky (ako ich volajú na východnom Slovensku) som tiež dávala mierne podusené do mraziaka, takže ich môžem kedykoľvek použiť. Skúsila som ich dávať ako kuriatka, ale sú odlišnej chuti a všimla som si, že ich mnohí hubári vôbec nezbierajú, hlavne v hájoch pri Sučanoch. To veľké množstvo, čo sme našli aj v októbri neporušených lošákov ma len utvrdilo, že v Turci túto hubu nepoznajú.
Reagovať na správu
Veľmi chutná polievka, ktorú pravidelne varím na Štedrý večer je zo šošovice a sušených hríbov. Môj osvedčený recept : dáte do hrnca so studenou vodou namočené huby (dubáky, suchohríby...), najlepšie chutia dubáky, prebratú veľkozrnú šošovicu, bobkový list a mierne osolené povaríte, nie dlho, lebo šošovica sa pomerne rýchlo uvarí. Zahustíte smotanou rozhabarkovanou s hladkou múkou, krátko povariť, pridať štipku cukru a po odstavení možno dochutiť citrónom, nemusí byť. Nakoniec postrúham muškátový oriešok. Dobrú chuť!
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.