Kološvárska hubová kapusta
Výborné vegetariánske jedlo, chutná je aj verzia s mäsom.
Ingrediencie: 300 g kyslej kapusty, 200 g húb (suchohríby, masliaky), 150 g ryže, 2 veľké cibule, soľ, mletá červená paprika, korenie, drvená rasca, olej/maslo/masť na dusenie a vymastenie zapekacej misy, kelímok kyslej smotany, 1 vajce.
Popis prípravy: Na jednej veľkej cibuli, pokrájanej nadrobno udusíme huby, osolíme, okoreníme. Druhú cibuľu tiež pokrájame nadrobno, podusíme, pridáme mletú červenú papriku, a podusíme na nej kyslú kapustu.
Ryžu uvaríme spôsobom, ktorý bežne používame, v tomto prípade uprednostňujem varenie vo varnom sáčku, bez ochucovania, len v osolenej vode.
Do jemne vymastenej zapekacej misy ukladáme striedavo preddusenú kapustu, ryžu a podusené huby. Pre tých, ktorí uprednostnia sýtejšiu verziu: na vrstvu kapusty je možné poukladať klobásku pokrájanú na koliesta.
Vrch polejeme zmesou kyslej smotany a vajíčka, s pridaním soli.
Petra Gubková
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.