Hubový guláš
V nedeľu 25.8. popoludní sa nám darilo - nazbierali sme dubáky, kozáky,masliaky (veľa),suchohríby a dokonca aj pôvabnice dvojfarebné. Časť masliakov išla do praženice a ostatné spolu s pôvabnicami do gulášu.
Ingrediencie: Huby (vhodné sú muchotrávky červenkasté, suchohríby, masliaky, pôvabnice, plávky), cibuľa, cesnak, soľ,sladká mletá paprika, majorán,čili paprička, rajčiny, paprika, zemiaky.
Popis prípravy: Na masti speníme cibuľu (ako pri normálnom guláši), keď je dozlatista usmažená pridáme dva strúčiky cesnaku na plátky, ešte chvíľku popražíme a pridáme mletú papriku. Premiešame a ešte spolu popražíme - pozor na zhorknutie papriky pri dlhšom pražení. Pridáme pokrájané huby, posolíme a pridáme trošku teplej vody (aby sa neprilepili na dno, kým pustia šťavu).
Stále miešame - keď sú huby čiastočne podusené pridáme podľa potreby teplú vodu, pokrájané zemiaky, majorán a čili papričku. Keď sú zemiaky polomäkké pridáme dve pokrájané rajčiny a jednu papriku, ktoré necháme rozvariť. Guláš nezahusťujeme ani múkou ani strúhaným zemiakom.
Miro
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.