Hubová plnka na plechu
Je to skvelá pochúťka, ktorá sa dá konzumovať samostatne, ale aj s prílohou
Ingrediencie: 8 žemlí alebo iné pečivo, 4 vajcia, asi 2 dcl mlieka, 1 veľká cibuľa, 500g húb/najlepšie plávky, bedle,hliva ustricová,kuriatka/, 5 PL oleja,pol balíčka majoránky,zväzok petržlenovej vňate, soľ,vegeta,trošku mletého korenia a mletej červenej papriky
Popis prípravy: Nakrájame najemno cibuľu a opražíme ju na oleji. Huby očistíme, umyjeme, nakrájame a pridáme k cibuli, trochu osolíme a udusíme do mäkka.
Do väčšej misky dáme natrhané žemle a zalejeme mliekom. Rukami zmes poriadne premiešame. Pridáme vajcia, hubovú zmes s cibuľou, majoránku, petržlenovú vňať, vegetu, soľ, mleté korenie a mletú červenú papriku. Poriadne premiesime.
Zmes rovnomerne roztiahneme na vopred vymastený plech a pečieme do zlatista - približne 30 minút pri 180 stupňoch.
Ja ako prílohu dávam zemiakové pyré alebo dusené zemiaky s pórom /viď obrázok/ a šalátik .
Moje deti si dávajú na vrch kečup. Chutí výborne aj nastudeno.
Iveta Vašičková
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.