Hubová melenička
Z detstva si pamätám polievky starej mamy. Celý deň bol hrniec zasmaženej polievky na okraji sporáka a kto prišiel domov, ten si z neho nabral. Najobľúbenejšia bola hubová melenička a dodnes na ňu spomínajú všetci chlapi v rodine. Ponúkam vám recept na hubovú meleničku bez zásmažky, ako ju robievam ja, ale ak ju chcete uvariť chlapom ako hlavné jedlo, môžete do nej zásmažku pridať.
Ingrediencie: polievka: 200g húb (napr. hliva, tanečnica poľná, kozáky, kuriatka,...), 1 cibuľa, koreňová zelenina, petržlenová a zelerová vňať, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, drvená rasca, mletá červená paprika
melenčeky: 1 vajce, hrubá múka, soľ
Popis prípravy: Nakrájané huby a koreňovú zeleninu opražíme na cibuľke, zalejeme vodou, do ktorej sme pridali soľ a zelené vňate. V oleji (1 polievková lyžica) vymiešame pretlačený cesnak, červenú papriku a drvenú rascu. Pripravenú pastu pridáme do vriacej polievky a zavaríme melenčeky. Cesto na melenčeky vypracujeme z jedného vajca, hrubej múky a štipky soli na pevnú konzistenciu. Vymiesené cesto nastrúhame na slzičkovom strúhadle alebo rozmrvíme na melenčeky. Časť melenčekov zavaríme do polievky, zvyšné necháme vyschnúť a použijeme do ďalšej polievky.
dryáda
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.