Hubová polievka
Ingrediencie: huby podľa nazbieraných druhov, olej alebo maslo, soľ, mleté korenie, suchá alebo čerstvá vňať petržlenu, smotana, mlieko,voda, múka na zápražku
Popis prípravy: Do hrna na polievku dáme rozpustiť maslo alebo olej, nasypeme trochu vňate a vložíme hríby pokrájané na štvrťky, ihneď podlejeme vodou a varíme asi 15 min. Po uvarení hríbov dolejeme smotanu a mlieko, dochutíme a varíme ešte asi 5 min. Urobíme zápražku, ktorou polievku zahustíme a po zovretí môžeme podávať s chlebom alebo bez. Dobrú chuť.
Jožko z Nitry
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.