Hubový tatársky biftek
V jeden zimný večer k nám prišli priatelia na neohlásenú návštevu. Chladnička bola prázdna, starší chleba a sterilizované huby, bola jediná možnosť ako spraviť nejaké rýchle občerstvenie. Počul som dávnejšie že ktosi robil z húb čosi ako tatársky biftek. Nevedel som ako a tak som začal experimentovať. Výsledok bol nad očakávanie. Aj zajtra ideme na huby a celá rodina sa už na tatársky biftek veľmi teší. Ale najviac si na ňom pochutíme v zime s vareným vínom.
Ingrediencie: čerstvé alebo vo vlastnej šťave sterilizovanné huby - zmes, cibuľa, cesnak, mleté čierne korenie, mletá alebo drvená rasca, mletá sladká paprika (podľa chuti tiež štipľavá), horčica, kečup soľ.
Popis prípravy: Nakrájané čerstvé alebo sterilizované huby podusíme s pretlačeným cesnakom, rascou a korením na malom množstve oleja, až kým sa vydusí šťava. Necháme vychladnúť a na doske posekáme nožom na drobné kúsky.
Dáme do misky,pridáme nadrobno posekanú cibuľu, soľ, papriku, horčicu, kečup a vymiešame. Biftek podávame natretý na hriankach potretých strúčikom cesnaku.
Množstvá neuvádzam, každý si časom nájde najlepší pomer. Mne sa však osvedčilo pridať viac kečupu ako sa mi zdalo vhodné.
miro
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.