Rýdzikové 'čipsy'
V čase keď nič nerastie okrem 'horkýň', tak je to náplasť na ubolenú hubársku dušu. Hodí sa biele vínko, ale s mierou.
Ingrediencie: rýdzik korenistý (Lactarius piperatus) - mladé klobúčiky, soľ, vegeta, olej
Popis prípravy: Mladé klobúčiky rýdzika korenistého umyjeme aspoň v troch vodách, obvaríme tak 15 min. v slanej vode. Necháme odtiecť, a vysušené vyprážame vo väčšom množstve oleja. Keď sú klobúčiky do ružovkasta, vyberieme z oleja a vyváľame vo vegete. Komu vadí mastné, môže ich pred vyváľaním osušiť v servítke.
voloďa
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.