Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Bedľa »

Bedľové barančeky

Veľmi jednoduché,možno trochu pracné, ale zábavné a vytvára časový priestor, podebatovať pri príprave tohoto jedla s priateľmi hubármi o vydarenej hubačke.

Ingrediencie: Rôzne huby na praženicu, klobúky bedlí, vajíčka, bravčová masť, cibuľa, kmín, korenie podľa chuti, soľ, cukor, múka, mletá paprika, ... a tramín červený

Popis prípravy: Len posoliť a na masielku kššššššššššššššš - na panvici... MŇAM! Ale skúsili ste aj BEDĽOVÉ BARANČEKY? To sa urobí klasická hubová praženica redšej konzistencie vajec a "natrie" sa na jednotlivé obarené veľké klobúky bedlí, hojne sa posype pretržlenovou vňaťkou, zvinie sa ako štrúdľa a boky sa skryjú do "barančekov", ako keď robíme plnené kapustné listy, a takéto zvitky sa ukladajú na pekáč vedľa seba ako kysnuté buchty.

Pekáč sa pripraví tak, že sa na roztopenú nezdravú bravčovú masť nakrája veľa cibule na veľké kolieska, slaninka na kocky, posolí sa to okmínuje, podľa chuti okorení a trošku sa to "naštartuje" a keď sa začne cibuľka "potiť" vezmeme do prstov štipku cukru (!!!) a jemne ním základ "osolíme".

Naukladáme nachystané "barančeky" tak, aby konce zvitkov boli naspodku (aby sa nerozbaľovali). Povrch potrieme roztopenou masťou ( alebo pri ukladaní jednoducho pováľame v základe ) okmínujeme, okoreníme , jemne ( ale naozaj jemne) poprášime hladkou múkou zmiešanou s mletou sladkou ( ale prečo nie i čtipľavou?) paprikou a zakryjeme alobalom šup do trúby tak na 200 stupňov na 8 minút (prečo 200, prečo osem neviem, ale tak sa osvedčilo).

Potom barančeky odkryjeme a necháme dopiecť do zlatovo ružovo hnedova..., proste podľa ľubovôle.

Dobrú chuť ! A pochopiteľne dúšok tramínu červeného neuškodí, a hlavne ulahodí!

Pekný deň priatelia !!!

Michal Gima

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

voloďa 5.8.2009 15:46

Exelentné, tak tento recept určite vyskúšam! A môže byť aj rulandské šedé 2004?

Reagovať na správu

portret

korbačka 6.8.2009 08:52

Radosť čítať,problém nájsť terazky,fantastikuš jesť.Určite.Ale prečo "barančeky",neviem.Nemôže sa to volať "krásni mloci",sí?

Reagovať na správu

portret

Ťapka 10.8.2009 12:37

Tento recept znie veľmi lákavo, určite ho vyskúšam! Neobľubujeme klasicky vyprážané bedle v trojobale, ale milujeme nasledovný recept z bedlí:
Najlepšie sú ešte uzavreté klobúčiky bedlí/nie je však podmienka/ a bravčová masť/dá sa s úspechom nahradiť olejom/. Vymastíme pekáč, na ktorý poukladáme plnené klobúky spomínaných húb a upečieme dozlatista.
Plnka: mleté bravčové mäso/pliecko a pod./ len osolíme a rozmiešame s mliekom, len toľko, aby vznikla hustá kaša/môžeme pridať štipku čier.korenia a petržlenovú vňať/ a plníme. To je všetko! Keď sa nedá veľa korenín, krásne vynikne chuť a vôňa bedlí. Príloha podľa ľubovôle, skúšala som aj s knedľou, zemiakmi, ale najviac nám toto jedlo chutí s ryžou.

Reagovať na správu

portret

voloďa 10.8.2009 13:52

Ďalší super recept! Už aby rástli bedle!

Reagovať na správu

portret

ujo miro. 6.8.2010 16:58

o,,,kááááá je to asi d,,,,ta´mňň........am.Sem snou na t....er. Ujo Miro.

Reagovať na správu

portret

drak 7.8.2010 11:17

to znie uplne fantasticky....., este zohnat bedle......urcite vyskusam

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.