Bedľové barančeky
Veľmi jednoduché,možno trochu pracné, ale zábavné a vytvára časový priestor, podebatovať pri príprave tohoto jedla s priateľmi hubármi o vydarenej hubačke.
Ingrediencie: Rôzne huby na praženicu, klobúky bedlí, vajíčka, bravčová masť, cibuľa, kmín, korenie podľa chuti, soľ, cukor, múka, mletá paprika, ... a tramín červený
Popis prípravy: Len posoliť a na masielku kššššššššššššššš - na panvici... MŇAM! Ale skúsili ste aj BEDĽOVÉ BARANČEKY? To sa urobí klasická hubová praženica redšej konzistencie vajec a "natrie" sa na jednotlivé obarené veľké klobúky bedlí, hojne sa posype pretržlenovou vňaťkou, zvinie sa ako štrúdľa a boky sa skryjú do "barančekov", ako keď robíme plnené kapustné listy, a takéto zvitky sa ukladajú na pekáč vedľa seba ako kysnuté buchty.
Pekáč sa pripraví tak, že sa na roztopenú nezdravú bravčovú masť nakrája veľa cibule na veľké kolieska, slaninka na kocky, posolí sa to okmínuje, podľa chuti okorení a trošku sa to "naštartuje" a keď sa začne cibuľka "potiť" vezmeme do prstov štipku cukru (!!!) a jemne ním základ "osolíme".
Naukladáme nachystané "barančeky" tak, aby konce zvitkov boli naspodku (aby sa nerozbaľovali). Povrch potrieme roztopenou masťou ( alebo pri ukladaní jednoducho pováľame v základe ) okmínujeme, okoreníme , jemne ( ale naozaj jemne) poprášime hladkou múkou zmiešanou s mletou sladkou ( ale prečo nie i čtipľavou?) paprikou a zakryjeme alobalom šup do trúby tak na 200 stupňov na 8 minút (prečo 200, prečo osem neviem, ale tak sa osvedčilo).
Potom barančeky odkryjeme a necháme dopiecť do zlatovo ružovo hnedova..., proste podľa ľubovôle.
Dobrú chuť ! A pochopiteľne dúšok tramínu červeného neuškodí, a hlavne ulahodí!
Pekný deň priatelia !!!
Michal Gima
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.