Huby vo vlastnej šťave
Ako čerstvé, výborné
Ingrediencie: huby, voda
Popis prípravy: Huby očistíme, pokrájame a povaríme 5 min. Vodu zlejeme, huby premyjeme, scedíme a navrstvíme do pohárov. Zalejeme ich čistou vodou, ale nie úplne do plna, necháme medzeru 2cm od hrdla pohára, aby sa dobre zasterilizovali.
Nesolíme! Poháre sa však musia dobre uzavrieť, aby sa huby nekazili.
Dáme do hrnca, zalejeme vodou, tak aby hladina presahovala asi 1/2 cm nad viečka. Ked začne hrniec šveholit, huby pomaly zohrievame asi 40-50 min. Odstavíme až po miernom vychladnutí a huby vyberieme.
V zime ich nájdeme ako čerstvé a môžme ich použiť na rôzne spôsoby prípravy.
Helo Stanislav
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.