Červený olej
Ako som sľúbil dávam sem recept na výrobu tejto "základnej pochutiny" čínskej kuchyne.
Ingrediencie: 50 g celých sušených chilli papričiek
20 g jemne mletého chilli korenia
500 g oleja /nie z výraznou chuťou - najlepšie dobrý slnečnicový olej/
Popis prípravy: Olej nalejeme do panvice a ohrejeme /nesmie byť veľmi horúci-nesmie sa z neho dymiť, ale musí byť vriaci/. Pridáme celé chilli papričky a krátko opražíme /cca 1-1,5 min./ a hneď odstavíme a zložíme zo šporáka. Teraz pridáme jemne mleté chilli korenie. Necháme postáť až skoro do vychladnutia. Scedíme cez gázu /jemný filtračný papier/ - možno aj 2x. Olej má mať jasnú červenú farbu /bez plávajúcich prímesí/. Uložíme do chladnčky, kde Vám vydrží aj 2 roky.
Pozor - je to "ekrazit" a pridáva sa do hotových jedál po kvapkách /max. 1/2 kávovej lyžičky/. Samozrejme záleží na konzumentovi, čo zvládne.
sipovec
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.