Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Zapekané huby so syrom a s novými zemiakmi

Toto zapekané jedlo patrí k najjednoduchším a najchutnejším spôsobom kuchynskej úpravy húb. Inšpirované je záľubou Švajčiarov konzumovať alpské syry s novými zemiakmi a naloženými uhorkami.

Pre lepší efekt použite peknú ohňovzdornú panvicu, v ktorej huby ugrilujete a podáte ich na stôl.

Ingrediencie: 900 g oškrabaných nových zemiakov, 4 polievkové lyžice neslaného masla alebo olivového oleja, 350 g nazbieraných alebo pestovaných húb (hlív, húževnatcov, mladých pečiarok, dubákov, suchohríbov, kuriatok jedlých alebo lievykovitých, jeleniek, čírovníc, rýdzikov), soľ a čerstvo pomleté čierne korenie, 175 g plátkov syra, 50 g pražených posekaných vlašských orechov, 12 stredne veľkých naložených uhoriek pomiešaných s listami hlávkového šalátu

Popis prípravy: Zemiaky varte 20 minút v slanej vode. Vodu zlejte, pridajte kúsok masla, prikryte a držte v teple.

Huby očistite a pokrájajte na tenké plátky.Opražte ich vo zvyšnom masle alebo oleji. Keď začnú púšťať šťavu, zosilnite plameň, aby sa odparila.

Vyhrejte gril na strednú teplotu. Syr pokrájajte na tenké plátky, uložte na huby a grilujte, až sa objavia bubliny a syr trochu zhnedne. Posypte orechami a podávajte s novými zemiakmi, uhorkami a hlávkovým šalátom.

Petej Jordan a Steven Wheeler
Veľká kniha o Hubách

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.