Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Zapečené plnené huby

Rozhodol som sa prihodiť jeden svoj obľúbený recept, ktorý mi spríjemňuje chvíle za stolom po úspešnom zbere húb.

Ingrediencie: Mladé klobúky húb, ešte uzavreté (najlepšie sú bedle, pečiarky, muchotrávky červenkasté) - podľa potreby, na jedného priemerného jedáka treba rátať s 6-8 naplnenými hlavičkami, masť na spodok nádoby.


Plnka: Narezané ľubovoľné huby - ideálne sú hlúbiky spomínaných klobúkov, alebo hocijaké iné huby, cibuľa, trocha cesnaku, slanina, párok, vajcia, bylinky (osvedčila sa mi kombinácia bazalka, yzop, majorán a petržlen), červená mletá paprika, soľ.

Popis prípravy: Umyté a odkvapkané uzavreté klobúky naskladáme do vymasteného jenského skla, alebo remosky tak, aby boli pomerne nahusto (zabránime tým otáraniu klobúkov a vytečeniu šťavy). Na panvici medzitým trocha popražíme slaninku, na nej cibuľu s hubami a nadrobno narezaným párkom, klepneme tam pár vajíčok (podľa potreby). Pozor! Hneď treba odstaviť, kým nám to veľmi nezhustne! Zmes doplníme trochou cesnaku, bylinkami, ochutíme červenou paprikou a poľa vôle osolíme. Touto zmesou naplníme pripravené klobúky, ak máte chuť, môžete na každý klobúk položiť ešte kúsok slaninky alebo syra (pozor na slanosť). Pečieme v rúre (v jenskom skle) alebo spomínanej remoske 20-30 minút.

Podávame ako hlavné jedlo s varenými zemiakmi, alebo s chlebom. Ideálnym doplnkom je paradajkovo-cibuľový šalát s vínnym octom a trochou oregana.

Maťo

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Lauruska 27.4.2011 20:33

chuti to vynikajuco a treba vela oregana-http://www.predajbylin.sk/oregano_vnat/i...

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.