Hubový šalát - cesnakový
Tento šalát je u nás najobľúbenejší zo všetkých miešaných šalátov a čalamád
Ingrediencie: 2kg mladé trvdé huby, 1 kg červenej papriky /kapia/, 0.5kg cesnaku, 300g zelerovej vňate, 0.5kg mrkvy, 15 guličiek farebného korenia, 5-6 bobkových listov, 3-4 chili papričky /nemusia byt/
1. nálev - ovarový: 3litre vody, 60g soli, 1.5 dl octu
2. nálev - zavaraci: 3litre vody, 60g soli, 2 dl octu, 300 g práškový cukor, farebné korenie, bobkový list a chili
Popis prípravy: Očistené, umyté a pokrájané huby na väčšie kúsky dám variť /do vriacej vody/ do ovaroveho nálevu na 15-20 minút, potom ich scedím a opláchnem studenou vodou , odložím bokom.
Uvarím zavarovací nálev, v ktorom /do vriaceho/ ovarím papriku, cesnak a na tenké kolieska nakrájanú mrkvu a 2/3 z zelerovej vňate. Povarím 5 minút, aby zelenina ostala chrumkavá, ale musí to prevrieť. Odstavím z ohňa, pridám tam uvarené huby, premiešam a nechám 30 minút odstáť. Potom na dno každého pohára dám snitku zelerovej vňate surovej, t.j 1/3 z pôvodného množstva a plním poháre šalátom.
Po naplnení dolejem zvyšným nálevom, uzavriem a sterilizujem pri 100st.C/20 minút.
Vyskúšajte, je naozaj dobrý.
mikusi
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.