Pikantná hubová nátierka na hrianky
Nechala som sa inšpirovať receptom od Vikiny, bol výborný a na vyskúšanie posielam môj. Všetky moje recepty testujem na svojich nevestách, ale tento z nich spravil hubárky.
Ingrediencie: 2 kg rôzne huby /zmes/, 1kg baklažánov, 400g cibuľe, 1 hlávka cesnaku, 3-5 chili papričky, 200g bravčovej masti, soľ, mleté korenie všetkých farieb asi zo 10 guličiek, 1 muškátový oriešok, 10 guličiek jalovca /oriešok postrúhaný, jalovec podrvený/, 2 čajové lyžičky kmínu, 2 vetvičky zelerovej vňate
Popis prípravy: Do kastróla dám masť, soľ, kmín a cibuľu. Keď cibuľa zosklovatie pridám očistené a umyté huby, nechám ich dusiť a odpariž prebytočnú vodu. Keď je to ako hustý guláš /veľa mäsa málo stavy/, pridám baklažán a cesnak, bez korenín. Zasa dusím a odparujem, keď je to už husté ako kaša pridám všetky koreniny a ešte 10 minút povarím.
Pomeliem, dám do malých pohárikov a sterilizujem pri 100st.c/30 minút.
Pri konzumácii vmiešam do nátierky 1 strúčik rozotretého cesnaku, natriem na hrianky, ozdobím kečupom a petržlenovou vňaťkou.
Dobrú chuť.
mikusi
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.