Marinované hríby od Iraidy
Marinované hríby si môžete kúpiť, alebo sami pripraviť.
Ingrediencie: Nálev:
2 l vody
1,5 dcl octu
2 dcl olej
20 dkg cukru
½ nakladača
6 ks bobkový list
6 ks čierne korenie
6 ks nové korenie
Popis prípravy: Nálev naliať do hrnca, vysypať do nálevu huby, na množstve nezáleží. ( šampiňóny, hliva ustricová, lesné hríby: dubáky, masliaky, kozáky, kuriatka, suchohríby, podpňovky ... ) Nechať všetko zovrieť a variť 5-7 minúť. Potom nálev aj s hubami odstaviť. Huby dať do pohárov, zaliať nálevom a nechať vychladnúť. Vychladnuté dať do chladničky. Na druhej deň sú pripravené ku konzumácii.
Huby vyložiť na tanier, posypať pokrájanej cibuľkou, najlepšia je červená odroda. Keď sú k dispozícii petržlenová vňať a zelený kôpor, tak nadrobno nasekať a tiež posypať huby vyložené na tanieri a môže sa konzumovať.
Alebo ako príloha k jedlu.
Dobrú chuť.
P.S. Keď Vám zostane nálev, môžete ho odložiť a použiť pre ďalšiu dávku húb.
Iraida
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.