Karfiol na májovkách
Ingrediencie: hlávka karfiolu, májovky čírovnica májová (Calocybe gambosa) , hladká múka, mlieko, olej, soľ, korenie.
Popis prípravy: Karfiol uvaríme v slanej vode, potom ho rozdelíme na jednotlivé hlavičky. Májovky povaríme taktiež v slanej vode a scedíme. Z oleja, múky a mlieka pripravíme klasickú bešamelovú omáčku, vložíme do nej májovky aj hlavičky karfiolu, dochutíme soľou a korením. Ešte chviľu povaríme, aby sa rozplynula chuť húb v omáčke a môžeme podávať. Vhodná príloha sú cestoviny, napr. špirály.
Ing. Jozef Halčin
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.