Hubová Čína s ananasovou omáčkou.
Keďže som nenašiel žiadne exotické papaníčkona našich stránkach,prezradím jedno.
Ingrediencie: 600 g húb/Dubáčiky, chrumkavé kozáky, vatovec, pôvabnice, dokonca sírovec ..., odložené kúsky ananásu
Marináda:1/2 čaj.lyžičky soli, 1 polievková lyž. sójového sose (nie tá hustá žbrnda z Tesca,ale Kikkoman etc., nešetriť), 2 vajcia, 1 šálka múky, 1/2 šálky vody, dobrá štipka soli, tuk na vyprážanie
Omáčka:1 dóza ananás v kúskoch,2 zarovnané PL škrobu/najl.kukuričný-Gustin Oetker/, šťava z 1 citróna,1 PL octu, 1/2 šálky malinového želé/iné ovocné alebo marmeláda, 1 Ks Ďumbier z dózy + 2 PL šťava/ev.ďumbier pomletý/3 PL kečup,1/2 ČL mletý piment,2 PL soja sose, 1 ČL Chillisose, ev.mleté chilli podľa chuti,1-2 PL cukor.
Popis prípravy: Huby nakrájame na prúžky veľkosti malíčka (odrežte jeden parnterovi aby ste mali vzor.Kto je samotár,nech sa obráti na japonských jakuzov, radi vám 1.venujú), malé klobúčiky nechajte vcelku. Zmiešame ingrediencie na marinádu, 10 min. marinovať.
Z vajec,múky,vody a soli urobíme hustejšie cesto,po porciách v horúcom tuku fritírujeme do zlatohneda, dáme do tepla.
Sladkokyslá omáčka: Ananásovú šťavu a kúsky ananásu dáme do hrnca, povaríme,s trochou vody zatrepeme škrob,zahustíme šťavu a slabo varíme ďalej. Pridáme ocot,marmeládu, šťavu z ďumbiera/alternatívne ďumb.prášok/+ ostatné ingrediencie, citrón nakoniec.
Necháme 10 min.odstáť, ev. dochutíme, musí chutiť intenzívne sladkokyslo. Ak pridáte tenké prúžky mrkvy... (Krátko povariť) a uvarené Auricula judae-orig. čína. Tiang-tsi.
Máčik
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.