Hubový "šmarn" so smotanovo-pažítkovou omáčkou
Obdoba rakúskeho "Kaiserschmarrn-u"-nesladká varianta.Ako huby sú vhodné i pôvabnice,resp.čírovky,najlepšie zmes.Kacírsky sa priznám,že som skúsil aj obmenu s viac cukrom a mascarpone namiesto pažítkovej omáčky,teda dezert. Mne to chutilo!
Ingrediencie: 500 g húb,150 g múky,150 ml mlieka,4 PL slad.smotany,4 vajcia, soľ, 1 čaj.lyžička prášk. cukor,1PL maslo, 1 kelímok Créme fraiche/tučná kyslá smotana/,3 PL pažítka nadrobno,na dochutenie trocha citron. šťavy, mleté korenie.
Popis prípravy: Huby nakrájať na väčšie kúsky.Múku,mlieko a slad.smotanu vymiešať hladké cesto, vajcia oddeliť, žĺtka do cesta zamiešať,v inej nádobe z bielkov a štipky soli ušľahať sneh. Tip - ak pridáte na špičku noža prášk. cukor,bude pevnejší a lesklejší.
Tretinu snehu zmiešať s cestom,zbytok len opatrne "podmiešať".
Huby v panvici na spenenom masle 5 min.poriadne opražiť,cesto naliať na huby a v predhriatej trúbe/180 C/10 min.piecť,vybrať a na platni pri nižšej s dvomi špachtľami urobiť ten "šmarn",teda potrhať to na väčšie kúsky.Znova pridať maslo,ľahko ocukriť práškovým a obracať, aby sa hmota skaramelizovala na povrchu.
Créme fraiche zmiešať s pažítkou,citr.šťavou,soľou,štipkou cukru a ml.korením a poliať.
Na sladkú variantu som primiešal cukor aj do cesta,potom bez omáčky.
Máčik
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.